VOITTO VALTAKUNNALLISESSA TYÖSSÄ JAKSAMISTA KOSKENEESSA KIRJOITUSKILPAILUSSA

Olen kirjoitellut niin tiedottajana eri yhdistyksissä kuin toimittajana erilaisissa julkaisuissa. Lisäksi voitin Työministeriön valtakunnallisessa kirjoituskilpailussa aiheella Ilo auttaa. Parhaimmat kilpailun kirjoitukset on julkaistu teoksessa nimeltä Jaksamisen avaimet minun työpaikallani. Julkaisu vuodelta 2001.

Olen syntynyt Helsingissä. Yli kolmenkymmenen Keminmaalla vietetyn vuoden jälkeen muutin mieheni kanssa Espooseen vuonna 2005. Kolme aikuista poikaamme asuvat myös pääkaupunkiseudulla.

Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja psykologi Tampereen yliopistosta. Nuoresta äidinkielenopettajasta psykologiksi kouluttautuminen tuntui itsestään selvältä: molemmat alat pohjaavat kielen monien tasojen hallintaan.

Olen kirjoittanut niin julkisesti kuin privaatisti. Niinpä pöytälaatikkooni on kertynyt useita romaanikäsikirjoituksia, joista neljä on ilmestynyt Elisa Kirjat -sivuilla e-kirjoina Eveliina von Waisin, Piispankallion etsivättären seikkailuina, ja novelli Tiikerililjat. Matka menneisyyteen on ensimmäinen kokopitkä romaanini.

Psykologinen romaani ihmismielen monine ulottuvuuksineen onnen hetkistä surullisiin, elämän suuntaa muuttaviin tapahtumiin kiehtoo mieltäni. Jos voisimme tarkastella itseämme ruumiimme ulkopuolelta, saattaisimme hämmästyä. Jokainen meistä edustaa tiettyä tyyppiä, jolla on erityiset taipumukset tehdä onneen tai onnettomuuteen johtavia valintoja. Olemme sokeita itsellemme. Tyypit kiinnostavat jopa siinä määrin, ettei kirjoitelmistani voi löytyä muuta kuin fiktiivisiä ihmiskuvauksia. Paisuttelen, liioittelen ja luon hahmoja, joita ei toivoisi löytyvän todellisesta elämästä. Ja silti joku voi epäillä olevansa jonkun kuvaamani kaltainen.